Tervetuloa matkailupalvelujen varausjärjestelmään Yrittäjäsivulle

Stk esittely
Kartta
Majoituspalvelut - varaus
Ohjelmapalvelut
Tapahtumat
Varausehdot
Linkit
logot
Seutukunnan esittely


Luontoa ja kulttuuria lomalle


Kaustisen seutukuntaan kuuluu 7 kuntaa: Halsua, Kaustinen, Lestijärvi, Perho, Toholampi, Ullava ja Veteli. Alueen vahvoja elementtejä ovat kansanperinne, kulttuuri ja luonto. Täällä matkailija pääsee kiireestä, voi avata aistinsa luonnolle ja kulttuurille. Alue antaa monipuoliset mahdollisuudet harrastamiseen mm. patikointiin, metsästykseen, kalastukseen, ratsastukseen, soittoon, lauluun, tanssiin...

METSÄPEURAN JA SUDEN VALTAKUNTAA

Kaustisen seutukunnassa luonto on säilynyt erämaisena ja rauhallisena. Alueella on kaunista ja karua; runsaskivisiä harjuja, kirveenkäymättömiä aarnimetsiä, puroja, lampia ja järviä sekä aapasoita. Suomen eteläisimmässä erämaassa voit kohdata mm. metsäpeuroja, hirviä, lintuja sekä suden ja jopa karhun jälkiä.

Peuralauma Peuranpolun vaellusreitti kulkee Perhosta Lestijärven kautta Reisjärvelle laajojen suojeltujen metsä- ja suoalueiden läpi. Metsäpeuranmaa on metsähallituksen virkistysalue Lestijärvellä. Alueella on opastuskeskus, jossa on kahvila ja kokoustila sekä maastoon sijoitettuja yöpymiskorsuja. Salamajärven kansallispuisto on Perhossa, mm. Peuranpolku -vaellusreitti kulkee kansallispuiston läpi. Näissä kohteissa on merkittyjä reittejä, luontopolkuja, nuotio- ja leiriytymispaikkoja sekä kämppiä.

MELONTA

Lestijärvestä laskeva, vapaana kuohuva Lestijoki on melojien ja kalastajien suosiossa. Melontareitti sopii niin kokeneelle melojalle kuin aloittelijallekin. Jokivarren kulttuuri ja luonto vaihtelevat; villistä erämaasta laajoihin peltomaisemiin, vuolaisiin koskiin ja rauhallisiin suvantoihin. Lestijoella on tarjolla myös opastettuja melontareittejä.

Perhonjoen melontareitti edustaa tyypillistä Keski-Pohjanmaan jokiluontoa ja kulttuurimaisemaa. Joen varrella on suosittuja urheilukalastuskoskia, joiden kuohuista voi lohi jysähtää heittäjän vieheeseen.

METSÄSTYS

Metsästäjälle Kaustisen seutukunta tarjoaa hyvät maastot, eritasoisia majoituspalveluita, lupia yksittäisiltä metsästysseuroilta ja metsähallitukselta sekä tarvittaessa opastusta ja koiria käyttöön. Valmiita metsästyspaketteja on tarjolla pienille ryhmille.

KALASTUS

Alueella on mahdollista harrastaa kalastusta monissa eri muodoissa. Lestijärvellä on mahdollisuus päästä mukaan nuotanvetoon, Vetelissä on tarjolla valmiita kalastuspaketteja ja pienet ryhmät voivat opiskella perhokalastuksen jaloa taitoa sekä perhonsidontaa. Seudulla on runsaasti pieniä järviä ja lampia, joihin kalastuskunnat ja metsähallitus istuttavat arvokalaa vuosittain.

KULTTUURI

Jenkkakuva Elävän perinteen koti, rakennustaiteellinen nähtävyys, monumentti ja elämys on Kansantaiteenkeskus. Siellä järjestetään mm. konsertteja, näyttelyitä, seminaareja ja kokouksia. Heinäkuun kolmannella viikolla vuosittain järjestetään kansainvälinen Kaustinen Folk Music Festival - yhdeksän päivää ja yhdeksän yötä parasta perinnettä ja viimeisimpiä villityksiä! Raja-aitoja kansanlääkinnnän ja koululääketieteen välillä kaataa Kaustisen Kansanlääkintäkeskus.

Toholammin sydänsuvessa soi harmonikka. Musiikkia moneen makuun sekä koulutusta kaikentasoisille soinajille tarjoaa Toholammin harmonikkaviikko vuosittain kesä-heinäkuun vaihteessa.

Taiteilijaprofessori Veikko Vionojan kesä- kodin yhteyteen Ullavan Haapalaan on rakennettu näyttelytila Taide Vionoja. Veikko Vionoja on tunnettu pohjalaisen sielunmaiseman kuvaaja. Ullavassa järjestetään vuosittain kesäkuun lopulla Ullavan kuvataiteen ja musiikin viikko. Viikon aikana on useita konsertteja ja monipuolisia kursseja.


v2.10 © 2022 Kasesoft Oy